U BiH niti jedna tiskara ne želi tiskati glasačke listiće za izbore

Ilustracija: Armin Durgut/Pixsell

Niti jedna tiskara u Bosni i Hercegovini ne želi tiskati  glasačke listiće za predstojeće izbore. Barem ne za milijun i pol maraka.

Centralna izborna komisija BiH morala je poništiti javni poziv za tiskanje glasačkih listića za predstojeće lokalne izbore u BiH. Kako prenosi BHRT, niti jedna kompanija, od njih 20 koliko ih je preuzelo tendersku dokumentaciju, nije zainteresirana za posao vrijedan oko milijun i pol maraka.

"Za sada nisu ugroženi rokovi jer prvi manji kontingent listića za birače koji glasaju iz inozemstva treba biti odštampan do 16. kolovoza, a preostali glasački listići do 30. kolovoza. Potrebno je donijeti odluku o pokretanju ponovnog postupka nabavke ovih usluga putem odgovarajućeg postupka o čemu će javnost biti pravovremeno informirana", naveli su iz CIK-a BiH.

Kako piše BHRT, održavanje izbora ne bi trebalo biti ugroženo. Ostalo je dovoljno vremena da se ponovi i provede cijeli postupak. Ipak, ako bi i idući javni poziv bio poništen, situacija bi se mogla zakomplicirati.

Na natječaj se nitko nije javio jer predviđeni novac nije dovoljan za posao koji je potrebno uraditi, kažu za BHT1, u tiskarama koje su ovaj posao radile u prethodnom periodu.

No, prethodnih godina za tiskanje listića za lokalne izbore bilo je potrebno upola manje novca. Oko 750.000 maraka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.