U Britaniji ubijena curica (10). Otac, maćeha i ujak pobjegli u Pakistan, uhićeni su

Foto: Profimedia

OTAC, maćeha i stric 10-godišnje Sare Sharif uhićeni su pod sumnjom za ubojstvo nakon povratka u Veliku Britaniju iz Pakistana. Urfan Sharif (41), njegova supruga Beinash Batool (29) i njegov brat Faisal Malik (28) uhićeni su u zračnoj luci Gatwick nakon što su se iskrcali s leta iz Dubaija.

Policija je priopćila da su tri osobe privedene i da će biti ispitane. Sarino tijelo pronađeno je u kući u Wokingu 10. kolovoza. Tri odrasle osobe, koje su živjele s njom, otišle su iz Velike Britanije u Pakistan dan prije nego što je policija pronašla tijelo.

Policijska vozila uočena na terminalu

Obdukcijom je utvrđeno da je zadobila višestruke i teške ozljede. Sarina majka obaviještena je o najnovijem razvoju događaja i ima podršku policajaca, priopćila je policija Surreyja. Policija je opisala istragu kao "izuzetno brzu, izazovnu i složenu".

Avion s osumnjičenim članovima obitelji sletio je jučer na londonski Gatwick malo prije 19:30 po lokalnom vremenu. Uočeno je da se grupa ljudi, za koje se smatra da su policajci, ukrcala u avion. Dva policijska automobila i tri kombija kasnije su napustili terminal s upaljenim rotirkama. 

Sarin otac, njegova supruga i brat stigli su jučer ujutro u Dubai iz zračne luke u Sialkotu, u pokrajini Punjab. Sarinih petero braće i sestara, u dobi između jedne i 13 godina, koji su putovali s troje odraslih u Pakistan, ostaju u pakistanskoj državnoj ustanovi za skrb. 

Iz Pakistana nazvali hitne službe

Pronađeni su u kući Sharifovog oca u Jhelumu u sjeveroistočnom Pakistanu. Putnički agent u Wokingu ispričao je za BBC da ih je 8. kolovoza kontaktirao Sharif želeći što prije rezervirati jednosmjerne karte za Pakistan, što je bilo dva dana prije nego što je Sara pronađena.

Ubrzo nakon slijetanja u Islamabad 10. kolovoza Sharif je kontaktirao hitnu službu u Velikoj Britaniji, koja je odvela policiju Surreyja do obiteljske kuće i Sarinog tijela. Preko Interpola pokrenuta je međunarodna potraga za troje odraslih, a policija u Pakistanu pokušala ih je locirati.

Sharif i Batool prošli su tjedan objavili videoizjavu u kojoj Batool kaže da su se sakrili u Pakistanu zbog straha da će ih policija u toj zemlji "mučiti ili ubiti". Također tvrdi da su članovi njihove obitelji bili maltretirani te da su spremni surađivati s britanskim vlastima. Sharif nije govorio u videu, dok je Batool čitala iz bilježnice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.