Kod Karlovca uhvaćeno osam krijumčara, jedan nakon potjere sletio s ceste

Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL

Službenici Ravnateljstva policije i granične policije iz Cetingrada su od srijede do subote na području Karlovačke županije uhvatili osam krijumčara ukupno 71 migranta u sedam slučajeva, a u subotu je potjera završila slijetanjem s ceste, no bez ozlijeđenih, priopćeno je danas.

U srijedu navečer su u razmaku nekoliko minuta policijski službenici na području Vojnića  zaustavili i kontrolirali dva automobila koprivničkih registracija – prvim je upravljao 58-godišnji hrvatski državljanin prevozeći četiri ilegalna migranta, a drugim 48-godišnji hrvatski državljanin, koji je prevozio 17 migranata.

U kombiju vozio 15 stranaca

U četvrtak ujutro je u Karlovcu zaustavljen kombi austrijskih registracija kojega je vozio 41-godišnjak iz Turske, a u tovarnom prostoru je zatečeno 15 stranaca koji su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske.

Istog dana poslijepodne također u Karlovcu je ustanovljeno da 37-godišnjak iz Hrvatske u osobnom automobilu đakovačkih registracija prevozi osam stranih državljana koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

U petak rano jutro je policija na području Vojnića zaustavila kombi bosansko-hercegovačkih registracija kojega je vozio 26-godišnji državljanin BiH, a u vozilu je zatečeno 20 ilegalnih migranata koji su noću nezakonito ušli u Hrvatsku.

Krijumčari iz Azerbajdžana, Gruzije i Indije

Kasnije tog dana na području Vojnića su zaustavljena dva osobna automobila BiH registracija – jedan je služio kao prethodnica koja dojavlja položaje policijskih kontrola i njime je upravljao 44-godišnjak iz Azerbajdžana, dok je drugim upravljao 21-godišnjak iz Gruzije, a prevozio je dva migranta.

U sinoćnjoj policijskoj potjeri na području Karlovca policija je svjetlosnim signalima nastojala zaustaviti automobil zagrebačkih registracija, a 26-godišnji vozač iz Indije s dozvolom boravka u Hrvatskoj, nije se zaustavio, a zbog prebrze vožnje je sletio s ceste na travnatu površinu. Prevozio je pet migranata.

Protiv ukupno osam muškaraca su podnesene kaznene prijave, priopćeno je iz Karlovačke policijske uprave.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.