U Dalmaciji danima puše jaka bura, jutros u Splitu preko 100 km/h. Evo što se očekuje

Ilustracija: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

I PRVI dio utorka obilježava snažna bura koja dominira ovoga ožujka u Dalmaciji pa ne čudi da je količina oborine koja je do sada pala neusporedivo manja u odnosu na nekoliko prethodnih, većinom iznimno kišnih mjeseci, piše Dalmacija Danas.

Po svemu sudeći, i do kraja mjeseca će se zadržati suho pa će ovaj mjesec u cijeloj Dalmaciji biti suši od prosjeka, ponegdje i znatno suši.

Jutro je danas počelo hladno, u planinama i vrlo hladno za dio godine. Tako je na Svetome Juri na Biokovu izmjereno -11, na Velikoj Duvjakuši na Dinari -10°C.

Minimalne temperature izvan planinskog područja bile su od 1 do 6°C. Zbog snažne bure osjet hladnoće bio je posvuda izraženiji od spomenutih temperatura. U Splitu su udari dosezali 108 km/h, u Dubrovniku 97 km/h, a podno Velebita ima udare preko 130 km/h.

Zbog olujnih udara bure za sav promet zatvoren je Most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku.

Večeras će bura oslabjeti, evo što se očekuje idućih dana

Danas nas očekuje pretežno vedro vrijeme. Veći dio dana puhat će umjerena do jaka bura i tramontana s olujnim udarima, navečer će osjetno oslabjeti. Najviše dnevne temperature zraka većinom su od 8 do 13°C.

Srijeda će biti djelomično sunčana s više oblaka u drugom dijelu dana, ali će se zadržati suho. Puhat će slaba tramontana, popodne na moru prolazno slabo do umjereno jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori do -5 do 0°C, uz obalu i na otocima od 1 do 6°C. Danju toplije, većinom od 12 do 17°C.

U četvrtak će biti djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom i suho. Puhat će slab dnevni vjetar ili će biti tiho. Jutro hladno, u Zagori s mrazom. Danju većinom od 13 do 18°C.

Petak donosi pretežno sunčano vrijeme. Ujutro je u Zagori moguća magla. Puhat će slab dnevni vjetar. Jutro prohladno, danju malo svježije, od 10 do 15°C u većini predjela.

Dani vikenda donose stabilno vrijeme. Bit će djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom koja će najzastupljenija biti u prvom dijelu nedjelje. Puhat će većinom slab vjetar. Temperature zraka u laganom porastu, u najtoplijem dijelu dana bit će većinom od 12 do 18°C.

Još toplije očekuje nas početkom sljedećeg tjedna. Temperature će danju biti oko 20 stupnjeva, piše Dalmacija Danas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.