U DIP stigle kandidature Nedžada Hodžića i Veljka Kajtazija

Foto: Hina

DRŽAVNO izborno povjerenstvo (DIP) je u srijedu zaprimio još dvije kandidature za parlamentarne izbore, predložili su ih Bošnjačka demokratska stranka Hrvatske i Udruga za promicanje obrazovanja Roma Kali Sara, a kandidati su Nedžad Hodžić i Veljko Kajtazi.

Kandidati su to za XII. manjinsku jedinicu za zastupnike koje biraju pripadnici albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine, odnosno pripadnici austrijske, bugarske, njemačke, poljske, rumunjske, rusinske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske manjine.



Broj kandidatura zaprimljenih u DIP-u time se popeo na tri. Prva, prošlotjedna kandidatura također je bila za XII. jedinicu.

Manjinske kandidate za zastupnike, kojih je osam u parlamentu, mogu predlagati političke stranke, građani i udruge nacionalnih manjina.

Izborne kandidature mogu se podnositi od 6. do 19. listopada u ponoć. Iako je, dakle prošlo tjedan dana, stigle su samo tri. U DIP-u vjeruju da će od četvrtka, kada Povjerenstvo zaprimanje seli iz svoje zgrade u Visokoj u Hrvatski sabor, njihov broj početi ubrzano rasti, a glavnina kandidatura, uobičajeno, stići posljednjih dan-dva prije isteka roka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.