U Dubravi cvate šverc pirotehnikom, policija uzalud provodi racije: "Trebate petarde?"

POLICIJSKA akcija "Mir i dobro", usmjerena na prevenciju i suzbijanje neovlaštene uporabe pirotehničkih sredstava, kao da nije doprijela do Konjščinske ulice u zagrebačkoj Dubravi. Ondje se pirotehničkim sredstvima svih vrsta, unatoč policijskim racijama, trguje na veliko, a preprodavači na potencijalne kupce vrebaju iz svakog kutka otvoreno nudeći petarde i ostalu "eksplozivnu" robu: "Trebate petarde?".

Zainteresirane za kupnju petardi i vatrometa preprodavači odvode do svojih automobila, otvaraju prtljažnike i prezentiraju im šarolik opus pirotehničkih sredstava - od opasnijih, koje "nisu testirali", do onih "sigurnih".

"Puno pitate, a ništa ne kupujete. Jeste li možda policija?", upitali su novinarsku ekipu Večernjeg lista sumnjičavi preprodavači od kojih su se neki čak i naljutili jer ništa nisu kupili. Najskuplji u ponudi je bio je vatromet koji stoji 400 kuna, traje 10 minuta i ima više od 80 punjenja. Uz njega je išlo i upozorenje da se nakon paljenja ne smije stajati unutar kruga od 20 metara te da ga se ne smije paliti u blizini stakla.

Policija upozorava: Svake godine mnogo je onih koji ostaju bez šaka, prstiju, očiju...

Svake godine u blagdansko vrijeme iz policije stižu brojna izvješća o ozljedama koje su pojedinci zadobili prilikom upotrebe pirotehničkih sredstava. Mnogo je onih koji ostaju bez šaka, prstiju, očiju... Policija stoga i ove godine upozorava građane na opasnosti i apelira da blagdane dočekaju u mirnom ozračju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.