U eksploziji minibusa u Afganistanu poginulo 16 civila

U JUČERAŠNJEM napadu u afganistanskoj pokrajini Herat, poginulo je 16 osoba, među kojima i 11-ero djece, kada je minibus u kojem su se civili nalazili naišao na nagaznu minu, javlja CNN.

Među stradalim žrtvama su i četiri ženske osobe, a prilikom eksplozije ozlijeđena su najmanje četiri civila.

No, iako su lokalne afganistanske vlasti  i policijske službe javile kako je minibus naišao na minu, američki State Department u utorak navečer je izdao priopćenje u kojem stoji kako je do eksplozije došlo kada su teroristi aktivirali bombu na cesti u trenutku kada je preko nje prelazio minibus.

Glasnogovornica State Departmenta Victoria Nuland ovaj je napad nazvala bešćutnim ciljanim napadom na nedužne civile te je dodala kako SAD oštro osuđuje taj napad i ubojstvo nevinih osoba.

Minibus se vraćao s proslave vjenčanja, a prevozio je dvadesetak putnika, a policijski glasnogovornik iz pokrajine Herat kazao je kako se za napad sumnjiče talibani.

Zapovjednik ISAF-ovih snaga John R. Allen također osuđuje ubojstvo civila i najavio je suradnju s afganistanskim vlastima kako bi se odgovorne dovelo pred lice pravde.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.