U Engleskoj ubio stogodišnju staricu koja je preživjela nacistički logor

Screenshot: Derbyshire Constabulary

OVISNIK o heroinu osuđen je na 15 godina zatvora zbog ubojstva 100-godišnjakinje koja je preživjela nacistički logor, javlja Sky News.

Artur Waszkiewicz (40) srušio je 28. svibnja prošle godine Zofiju Kaczan na zemlju. Trebalo mu je 20 funti (oko 170 kuna) za kupnju heroina te joj je istrgnuo torbicu iz ruke. Otrčao je i ostavio je da leži i krvari na ulici.

Napad se dogodio u predgrađu grada Derbyja u Engleskoj.

Umrla od upale pluća

Prilikom pljačke Zofija Kaczan zadobila je nekoliko teških ozljeda, uključujući i prijelom kralježnice te jagodične kosti.

Devet dana kasnije Zofija je umrla u bolnici od upale pluća koju je zaradila nakon napada.

Waszkiewicz je toliko snažno zgrabio njenu zelenu torbicu da je otrgnuo s nje ručku i pritom zadao udovici, rodom iz Poljske, teške modrice na ruci.

Tragična ironija

Sudac Nicholas Dean rekao je Waszkiewiczu prilikom čitanja presude: "Zbog tvoje prirode sitnog kriminalca i ovisnika o heroinu radi se o oportunističkom zločinu najokrutnijeg tipa."

Opisao je Waszkiewicza kao "kukavicu" i rekao da je izabrao svoju žrtvu zbog njezine ranjivosti.

"Sve ste to napravili zbog skromne dobiti i zbog žudnje za heroinom", rekao je sudac.

"Zofija Kaczan preživjela nezamislive užase nacističkog koncentracijskog logora kako bi ju na kraju usmrtio kukavički sitni kriminalac u Derbyju. Radi se o tragičnoj ironiji", dodao je.

Videosnimke s nadzornih kamera

Na snimkama s nadzornih kamera vidi se kako Waszkiewicz vozi Seat Leona i kako se zaustavlja kada je primijetio "laku metu" – Zofiju Kaczan.

Kasnije je oprao automobil kako bi uništio moguće dokaze i skratio si kosu. Policija ga je pronašla kako se skriva ispod kreveta u kući svoje majke u Shepherd's Bushu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.