U helikopteru koji se srušio u Engleskoj bio je i vlasnik Leicestera

Foto: EPA

U HELIKOPTERU koji se u subotu navečer srušio nakon utakmice Leicestera i West Hama bio je vlasnik Leicestera Vichai Srivaddhanaprabha, potvrdio je prvo engleski BBC, a nešto kasnije i Sky Sports.

Helikopter se odmah nakon polijetanja srušio u obližnji park, nedaleko od stadiona Leicestera, i potom se zapalio.



Letjelica je snimljena u prijenosu uživo par trenutaka prije pada.

Na mjestu nesreće odmah su bila vozila hitne pomoći i policija, a pojedini su engleski mediji objavili da je u helikopteru bilo šest osoba.

Helikopter kojim je tajlandski milijarder uvijek dolazio i odlazio s utakmica svog kluba, brzo je nestao u plamenu.

Navodno je bez problema uzletio s terena i u početku letio iznad njega, prije nego što je pao i pritom se zapalio. Svjedoci spominju problem sa stražnjim rotorom na helikopteru. Letjelica se u trenu pretvorila u buktinju. 

Potpredsjednik Lisica Aiyawatt ''Top'' Srivaddanaprabha i sportski direktor kluba John Rudkin navodno nisu bili u helikopteru.

Šezdesetogodišnji Srivaddhanaprabha pomogao je Leicesteru da se vrati u vrh engleskog nogometa, a uz njegovo vodstvo klub je 2016. osvojio prvu titulu u Premier ligi.


Srivaddhanaprabha je dolazio helikopterom na svaku domaću utakmicu Leicestera te se vraćao u London.

 Embed from Getty Images

Srivaddhanaprabha je kupio klub 2010. godine za 33 milijuna eura. Postao je omiljena figura u gradu jer je doveo klub do gornjeg dijela tablice Premiershipa. Tajlandski biznismen bio je logistički ključna figura za povratak Leicestera u prvu ligu 2014. godine, a dvije godine kasnije postali su prvaci Engleske, ušli u povijest i kolektivnu memoriju.

 

Srivaddhanaprabha je svoj poslovni uspon počeo 1989. godine otvaranjem duty free shopova u Bangkoku. Njegovo maloprodajno carstvo, tvrtka King Power, ubrzo postaje svjetski igrač u vrijednosti od 4,3 milijarde eura i Srivaddhanaprabha kao peti najbogatiji čovjek u zemlji ulazi u nogomet u Europi.
2017. godine kupio je belgijski klub Leuven koji je ostao u drugoj ligi.

Embed from Getty Images

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.