U Hrvatskoj se uskoro počinju prodavati cigarete Winston i Camel

CIGARETE Winston i Camel uskoro dolaze na hrvatsko tržište. Na konferenciji za novinare to su najavili predstavnici Japan Tobacco Internationala (JTI), treće najjače duhanske kompanije na svijetu.

Cigarete će se, barem u početku, uvoziti iz Njemačke, a u Hrvatskoj će biti distribuirane preko zagrebačke tvrtke Fibis. Predstavništvo JTI-ja u Hrvatskoj vodit će Siniša Trbojević, s njim će u početku raditi deset ljudi, a u planu je otvaranje ukupno 50 novih radnih mjesta.

Početni cilj JTI-ja je osvojiti barem pet posto tržišta, kojim trenutno dominiraju proizvodi Tvornice duhana Rovinj. U tome posebno računaju na Winston, koji će se u Hrvatskoj prodavati po 17 kuna, a koji je drugi najprodavaniji brend cigareta na svijetu. Camel će koštati 20 kuna.

JTI, u kojem 50-postotni udio drži japanska vlada, na svjetskom tržištu cigareta ima udio od 11 posto. JTI diljem svijeta zapošljava 25.000 ljudi i prisutan je u 120 zemalja. Već neko vrijeme posluje u ostalim zemljama bivše Jugoslavije pa će isti model koji su koristili u Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji, primijeniti i u Hrvatskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.