U Istri muškarac udario policajca koji ga je tražio osobnu

Fotografija nema veze s događajem u članku Ilustracija: Matija Habljak/PIXSELL

DOVRŠENO je kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, objavila je PU istarska. Fizički napad na policajca dogodio se u srijedu oko 0:55 u Ulici Svetog križa u Brtonigli.

Policajci su zatekli automobil Renault, varaždinskih registracijskih oznaka, koji je bio poprečno zaustavljen na prometnoj traci. Alkotestiranjem je utvrđeno da je 58-godišnji vozač automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1.60 promila. Na mjestu suvozača se nalazio drugi 58-godišnjak, koji je odbio pokazati osobnu iskaznicu kako bi se utvrdio njegov identitet i počeo negodovati zbog policijskog postupanja.

Kada ga je službenik upozorio da će ga privesti u policijsku postaju radi utvrđivanja identiteta, suvozač se unio u lice policijskom službeniku, udario ga i odgurnuo. Zbog sprječavanja daljnjeg napada na policijske službenike, suvozač je uhićen i doveden u policijsku postaju. 

Protiv njega se zbog prisile prema službenoj osobi podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici jer kod sebe nije imao osobnu iskaznicu.

Alkoholizirani vozač automobila je smješten u posebne prostorije policijske postaje do otrježnjenja te se protiv njega pokreće prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.