U Japanu objesili Kineza koji je ubio četveročlanu obitelj

Foto: YouTube

U JAPANU je u četvrtak pogubljen 40-godišnji Kinez Wei Wei osuđen za ubojstvo četveročlane obitelji, a to je prvo pogubljenje stranca otkako je 2007. godine počelo otkrivanje detalja kazni, objavilo je ministarstvo pravosuđa.

Među ubijenima je bilo dvoje djece, 11-godišnji dječak i osmogodišnja djevojčica. Wei Wei počinio je ubojstva 2003. uz dva sudionika, također Kineza. Druga dvojica pobjegla su u Kinu, gdje su uhićeni. Jedan je pogubljen 2005. u Kini, a drugi je dobio doživotnu zatvorsku kaznu, objavili su mediji.

Smrtna kazna u Japanu izvodi se vješanjem

Japan je jedna od samo dvije države iz skupine razvijenih država G7 koje su zadržale smrtnu kaznu - uz Sjedinjene Američke Države - i velika većina javnosti to podržava.

Smrtna kazna u Japanu izvodi se vješanjem. Osuđenicima se dan egzekucije ne govori sve do jutra onog dana kad će kazna biti izvršena.

Smrt čeka oko 120 zatvorenika

Prošle godine je pogubljeno 15 ljudi - što je najveći broj u desetljeću - uključujući 13 bivših članova kulta sudnjeg dana Aum Shinnrikyo, koji su osuđeni zbog napada sarinom u tokijskoj podzemnoj željeznici.

Ovo pogubljenje je 39. otkad se premijer Shinzo Abe vratio na vlast 2012., prema ministarstvu pravosuđa.

Prije 2007. godine nije se objavljivao identitet pogubljenih zatvorenika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.