U Kairu će uskoro voziti Uberovi minibusevi

Foto: YouTube screenshot

UBER pokreće minibus servis pod nazivom Uber-Bus u Kairu, glavnom gradu Egipta. 

Cijena vožnje u Uberovom minibusu je jeftinija od vožnje u Uberovim osobnim automobilima, tako da je i pogodnija za tržište poput egipatskog. Procjenjuje se da će vožnja Uberovim minibusom biti i do 80 posto jeftinija od vožnje Uberovim automobilom.

"U Egiptu, kao i diljem svijeta, milijuni ljudi su još uvijek suočeni s preprekama u korištenju Ubera", naveo je za Reuters izvršni direktor Ubera Dara Khosrowshahi, dodajući da će nove usluge, kao što je spomenuta, biti puno dostupnije. 

Najjeftinija vožnja

Tvrtka je također najavila lansiranje nove aplikacije Uber Lite, koja će od početka sljedeće godine omogućiti korisnicima osnovnih Android mobitela i onima sa slabijom vezom da lakše rezerviraju putovanja na Bliskom istoku.

U Egiptu je već registrirano 5 milijuna korisnika Ubera, što govori o uspješnom pozicioniranju na tom tržištu. Tvrtka je uložila više od 100 milijuna dolara u egipatski centar za podršku korisnika. 

Vožnja Uberovim minibusom bit će najjeftinija u odnosu na druge prijevoznike. To je prva usluga vožnje minibusom koju je Uber ponudio u svijetu. No u ponudi iste usluge već ga je prestigao, samo jedan dan prije, njegov rival na tržištu Bliskog istoka - Careem.

Prošli mjesec Reuters je izvijestio kako Careem pregovara s investicijskom bankom Jefferies o prikupljanju sredstava za daljnji razvoj, a pregovori uključuju i mogući poslovni dogovor o suradnji s Uberom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.