KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Koprivničko-križevačkoj dva nova slučaja zaraze, u školama se ukida nošenje maski

Ilustracija: Damir Spehar/PIXSELL

STOŽER civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije javlja kako su nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a riječ je o osobama mlađe životne dobi s koprivničkog područja.

Šest osoba je proglašeno zdravima, na bolničkom liječenju su tri osobe, a u ovom trenutku na području županije je 29 aktivnih slučajeva. Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježena su ukupno 194 slučaja bolesti covid-19, a u samoizolaciji trenutno se nalaze 104 osobe.

Ukida se nošenje maski u školama

Od danas je na snazi i Preporuka o ukidanju obaveze nošenja maski za učenike i nastavnike u učionicama za vrijeme trajanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području županije, osim u mješovitim grupama u kojima za vrijeme izvođenja nastave borave učenici iz različitih razrednih odjeljenja, primjerice za vrijeme održavanja sata vjeronauka, etike, stranih jezika ili informatike.

Isto tako, od danas se primjenjuje i Preporuka za treninge/utakmice u školskim sportskim dvoranama na području Koprivničko-križevačke županije koja se odnosi na provedbu mjera prilikom aktivnosti sportskih klubova u sustavu natjecanja tijekom epidemije koronavirusa.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.