U kući Hillary Clinton pronađena bomba?

Foto: Hina/EPA

U DOMU Hillary i Billa Clintona u Chappaquai, New York, pronađena je bomba, javio je Associated Press, pozivajući se na neimenovanog američkog dužnosnika.

 

 

U isto vrijeme, američka Tajna služba, zadužena za osiguranje predsjednika i drugih članova američkog vodstva  potvrdila je da je osim Clintonovih, isti takav sumnjivi paket poslan i na adresu Baracka i Michelle Obame.

 

 

Tajna služba tvrdi da je presrela paket prije nego su ih Clintonovi i Obamini primili

Međutim, CNN prenosi priopćenje tajne službe prema kojem je ova presrela oba paketa, koja je otkrila tijekom "rutinskog pregleda pošte i tretirala ih kao potencijalne eksplozivne naprave".

Prema priopćenju Tajne službe, ni Obama ni Clinton "nisu primili pakete niti su bili u opasnosti da ih prime", što je u određenom proturječju s izjavom američkog dužnosnika na kojeg se poziva AP.

New York Times je također javio da je eksplozivnu napravu poslanu Clintonovima pronašao tehničar koji pregledava njihovu poštu.

I ured FBI-a u New Yorku oglasio se o ovom incidentu, ali je poručio kako trenutno nemaju daljnjih komentara zbog istrage u tijeku.

 

 

Budući da je u ponedjeljak u poštanskom sandučiću milijardera i liberalnog aktivista Georgea Sorosa također pronađena bomba, današnje vijesti upućuju da se radi o nizu pokušaja napada na istaknute lijevo-liberalne američke lidere - uključujući bivše predsjednike i prve dame, odnosno protukandidatkinju na izborima američkog predsjednika Donalda Trumpa. Američke službe istražuju moguću poveznicu, javlja CNN.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.