U Međugorju ponovno mise s vjernicima nakon zaraze redovnika

Foto: Medjugorje.hr

MISE i molitveni program s vjernicima ponovno se služe u hodočasničkom mjestu Međugorju u kojemu je zaraza koronavirusa među redovnicima prvi put zatvorila i tamošnju crkvu sv. Jakova. 

Jutarnje mise s vjernicima i molitve održavaju se na vanjskome oltaru od subote, a postupno će se uz njih svakoga dana služiti euharistije u 11 i 18 sati te molitveni program, izvijestila je župa Međugorje.

Mise se svakodnevno prenose na Fejsu i YouTubeu

Večernji molitveni program iz crkve sv. Jakova svakodnevno se prenosi u programu Radiopostaje Mir Međugorje, njihovu livestreamu, Facebooku i YouTube kanalu. 

”Držite razmak jedni od drugih. Za pričest držite razmak i primajte hostiju na ruku”, pozvao je Župni ured vjernike.

Od pojave koronavirusa koji je zahvatio Dom za svećenike te časne sestre nedaleko od Međugorja bilo je prekinuto služenje misa s vjernicima koje su se prenosile putem elektronskih sredstava komunikacije.

Međugorje je svjetski poznato svetište, a vezuje se za tvrdnje šestero vidjelaca da im se od 1981. ukazuje Gospa koju zbog poziva na molitvu i mir nazivaju i Kraljicom mira.

Sveta Stolica utemeljila je posebno povjerenstvo koje je svoj izvještaj dostavilo Kongregaciji za nauk vjere i očekuje se očitovanje o autentičnosti te pojave.  

Papa Franjo imenovao je 2018. godine nadbiskupa Henryka Hosera apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje.

Od 2019. Sveta Stolica odobrila je biskupijama organiziran dolazak vjernika u ovo mjesto u koje je do sada hodočastilo više od 40 milijuna.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

 
 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.