U Meksiku četvorica uhićena zbog ubojstva 12 policajaca

MEKSIČKA policija je uhitila četvoricu muškaraca pod sumnjom da su mučili i ubili 12 federalnih agenata i nakon toga njihova tijela bacili uz autocestu u meksičkoj saveznoj državi Michoacan. Prema riječima načelnika jedinice federalne policije koja se bavi borbom protiv narkotika Ramona Pequena, sva četvorica osumnjičenih pripadaju kartelu imena La Famiglia.

Jedan od četvorice uhićenih, Jose Lopez je u trenutku uhićenja pri sebi imao pištolj jednoga od ubijenih federalnih agenata. Ostalu trojicu je policija uhitila dok su se vozili u taksiju, jedina je informacija koju su policajci otkrili, prenosi Associated Press. Pequeno je rekao da kako je Lopez potvrdio da je njegov kartel ozbiljno uzdrman posljednjim akcijama policije i vlade u suzbijanju aktivnosti narko mafije.

Podsjetimo, 12 tijela s vidljivim znakovima mučenja pronađena su uz autocestu u meksičkoj državi Michoacan. Tijela 11 muškaraca i jedne žene su pronađena zavezana i povezanih očiju.
Istraga je utvrdila da se radi o federalnim agentima. Otkriće tijela povezivalo se s nedavnim napadima u najmanje osam gradova Michoacana, u kojima su ubijena tri policajca i dva vojnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.