KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Osječko-baranjskoj 28 novih slučajeva, umrla jedna osoba

Ilustracija: Dubravka Petric/PIXSELL

OD POSLJEDICA zaraze koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji u protekla 24 sata umrla je jedna osoba, u dobi od 73 godine, a potvrđeno je 28 novozaraženih osoba, objavio je Županijski stožer civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i županijskom Zavodu za javno zdravstvo, u zadnja 24 sata, za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus su testirana 254 uzorka od kojih je 28 bilo pozitivno, odnosno 13 posto.

Najviše novooboljelih, po pet, bilo je na području Osijeka i Našica te Đakova i Valpova po četiri, dok ostala mjesta imaju manji broj novozaraženih, priopćeno je iz Stožera.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 778 osoba

Na bolničkom liječenju nalazi se 105 osoba oboljelih od koronavirusa, i to 75 u osječkom KBC-u, od kojih je 15 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 30 pacijenata.

Na području Županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 778 osoba. Policijski službenici provjerili su 17 osoba u samoizolaciji i u samo  jednom slučaju, u Belom Manastiru, utvrdili su kršenje te mjere, dok su sve ostale osobe zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 108 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite u zadnja 24 sata obavili su 48 nadzora provođenja epidemioloških mjera te utvrdili tri nepravilnosti i izdali naloge za njihovo otklanjanje, navode u osječko-baranjskom stožeru.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.