KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Osječko-baranjskoj županiji 122 nova slučaja, umrle 4 osobe

Ilustracija: Davor Javorovic/PIXSELL

U POSLJEDNJA 24 sata od posljedica zaraze koronavirusom umrle su četiri osobe s područja Osječko-baranjske županije, a u Županiji su potvrđena 122 nova slučaja zaraze, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

U posljednja 24 sata u osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) umrle su četiri osobe oboljele od covida, u dobi od 53 do 82 godine.

U osječkom KBC-u i županijskom Zavodu za javno zdravstvo OBŽ-a u protekla 24 sata testiran je ukupno 401 uzorak s područja Osječko-baranjske županije, od kojih su 122 bila pozitivna.

Najviše novooboljelih, njih 46, na području je grada Osijeka s prigradskim naseljima, a slijede Đakovo (19) i Našice (16), dok ostala mjesta imaju manji broj novozaraženih, priopćeno je iz Stožera.

Tri slučaja kršenja samoizolacije

Na bolničkom liječenju je 219 osoba oboljelih od covida, i to 164 u osječkom KBC-u, od kojih su 44 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice je 55 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji je trenutno 3141 osoba, navode u Stožeru.

Policija je provjeravala 46 osoba u samoizolaciji. Samoinicijativno su obavili 43 provjere, pri čemu su u tri slučaja, jedan u Osijeku i dva u Belom Manastiru, utvrdili kršenje te mjere.

Prilikom tri provjere provedene po dojavi građana u dva slučaja, u Osijeku, osobe nisu zatekli na prijavljenoj adresi. Policijski službenici obavili su i 115 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera, izvijestili su u osječko-baranjskom Stožeru.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.