KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Osječko-baranjskoj županiji 14 novih zaraza koronavirusom

Ilustracija: Dubravka Petric/PIXSELL

OSJEČKO-BARANJSKI Stožer civilne zaštite izvijestio je o 14 novozaraženih koronavirusom, od kojih njih sedam ima boravište u Osijeku, a po jedna osoba je s područja Đakova, Belog Manastira, Donjeg Miholjca, Čepina, Šodolovaca, Semeljaca i Vladislavaca.

U protekla je 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Zavodu za javno zdravstvo obrađeno 255 uzoraka.

U KBC-u Osijek sada je hospitalizirano 35 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih se njih šest nalazi na respiratoru. Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 168 novih kontakata oboljelih osoba, pa se trenutno na području županije u samoizolaciji nalazi 939 osoba.

Podsjećaju kako je Stožer civilne zaštite RH na prijedlog Županijskog stožera 9. listopada donio Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Osječko-baranjske županije. Odlukom se zabranjuju posjeti korisnicima domova za starije i nemoćne, osim u iznimnim slučajevima kada je ovlaštena osoba obvezna napraviti procjenu rizika.

"Obvezna je stroga kontrola prilikom ulaska i izlaska iz domova te kod prijema korisnika domova. Ovom odlukom stožeri jedinica lokalne samouprave zadužuju se za pojačani nadzor pridržavanja propisanih epidemioloških mjera na svom području", priopćio je županijski Stožer.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.