KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Osječko-baranjskoj županiji 23 nova slučaja zaraze, dvoje umrlih

Ilustracija: Davor Javorovic/PIXSELL

U ZADNJA 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Zavodu za javno zdravstvo na koronavirus su testirana 262 uzorka od kojih su 23 bila pozitivna, a umrle su dvije osobe, izvijestio je osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

Osam novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, po dvije su iz Belog Manastira, Darde, Đakova, Podgorača i Popovca, a po jedna s područja Antunovca, Bizovca, Čepina, Erduta i Semeljaca.

"Na bolničkom liječenju nalaze se 102 osobe. Njih 78 liječi se u KBC-u, od kojih je 14 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 24 pacijenta. U zadnja 24 sata preminule su dvije osobe, obje u dobi od 73 godine. Na području županije u samoizolaciji se trenutno nalaze 752 osobe", priopćio je Stožer.

Obavljena 54 nadzora

Policijski službenici provjerili su 33 osobe u samoizolaciji te u jednom slučaju u Belom Manastiru utvrdili kršenje mjere, dok su sve ostale zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 141 nadzor ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenje mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 54 nadzora provođenja epidemioloških mjera u prodavaonicama, ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima i drugim objektima. Utvrdili su jednu nepravilnost te izdali nalog za njeno otklanjanje.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.