KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Osječko-baranjskoj županiji 243 nova slučaja, umrlo 8 ljudi

Ilustracija: Dubravka Petric/PIXSELL

TIJEKOM posljednja 24 sata u laboratorijima KBC-a Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije obrađeno je ukupno 560 uzoraka, od kojih su 243 s područja Osječko-baranjske županije pozitivna na koronavirus.

Na području Osijeka i osječkih prigradskih naselja je 119 novopozitivnih, 16 je na području Valpova, 14 Belišća, 12 Đakova, deset je osoba s područja Našica, 7 Donjeg Miholjca i 5 s područja grada Belog Manastira. U općinama Bilje i Čepin je po deset novopozitivnih na koronavirus, po pet u Bizovcu i Koški, a po četiri na području općina Antunovac i Petrijevci.

Po dvije novopozitivne osobe prebivalište imaju na području općina Đurđenovac, Kneževi Vinogradi, Viškovci i Vuka, a po jedna na području općina Magadenovac, Popovac, Erdut, Čeminac, Ernestinovo, Marijanci, Donja Motičina, Darda, Drenje, Podgorač, Šodolovci, Strizivojna, Trnava i Viljevo.

Na bolničkom liječenju nalazi se 200 osoba, 46 u Općoj županijskoj bolnici Našice, 154 u KBC-u Osijek, od kojih je 25 na respiratoru.

Nije bilo kršenja samoizolacije

Tijekom posljednja 24 sata preminulo je osam osoba pozitivnih na koronavirus. Sedam u KBC-u Osijek, dvije ženske osobe iz Osijeka, 1940. i 1943. godište, dvije muške osobe iz Osijeka, 1932. i 1958. godište, ženska osoba iz Čepina, 1946. godište, muška osoba iz Ernestinova, 1943. godište i muška osoba iz Josipovca 1952. godište. Jedna ženska osoba iz Markovca Našičkog, 1959. godište preminula je u Općoj županijskoj bolnici Našice.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se danas, prema evidenciji Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo, nalazi 1938 osoba.

Policija je u zadnja 24 sata obavila 22 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji i nije utvrđeno ni jedno kršenje izrečene mjere samoizolacije.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.