U pariškoj bolnici umro predsjednik Gvineje Bisao

U PARIŠKOJ bolnici danas ujutro je preminuo predsjednik zapadnoafričke države Gvineje Bisao, Malam Bacai Sanha.

Njegov ured je tijekom današnjeg dana potvrdio da je Sanha umro u vojnoj bolnici Val de Grace gdje je bio na liječenju. Sanha se rodio 5. ožujka 1947. godine, a predsjednik Gvineje Bisao je postao 8. rujna 2009. godine.

Sanha je bio dijabetičar

Na mjestu prijelaznog predsjednika je bio od 14. ožujka 1999. do 17. veljače 2000. godine, nakon što je sa čela države svrgnut Joao Bernardo Vieira. Na predsjedničkim izborima 2000. i 2005. godine je Sanha zauzeo druga mjesta, odmah do pobjednika.

Sanha je bio dijabetičar. Zbog zdravstvenih problema je zbog zdravstvenih problema otkazao sastanke u Portugalu u prosincu 2009. godine. Nakon što je izgubio svijest prebačen je u Dakar pa u Pariz na liječenje. U glavnom francuskom gradu je rekao da mu je pala razina hemoglobina u krvi, ali je inzistirao da njegov dijabetes nije toliko opasan kako ga ljudi predstavljaju. Obećao je i da će bolje paziti na svoje zdravlje.

U Gvineju Bisao se iz Pariza vratio 30. prosinca 2009., a šef njegova protoka je kazao da se dobro oporavio. Još nije poznat točan uzrok Sanhine smrti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.