KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Požeško-slavonskoj 14 novozaraženih koronavirusom

Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL

STOŽER civilne zaštite Požeško-slavonske županije izvijestio je o 14 novooboljelih od koronavirusa rekavši kako su velike tvrtke, bolnica, dom za starije i nemoćne i županijska nogometna liga glavna žarišta zaraze.

U toj županiji trenutno su 132 osobe pozitivne na koronavirus, 15 je na liječenju u bolnici. U samoizolaciji je trenutno 407 osoba.

Po riječima epidemiologa Ante Vitalije, od početka epidemije u Požeško-slavonskoj županiji više od 600 osoba bilo je pozitivno na koronavirus, a među umrlima devet ih je bilo pozitivno na koronavirus.

"Problem je u tome što su mjere možda došle kasno jer smo samo prošlog tjedna imali velika okupljanja čije ćemo reperkusije osjetiti tek kasnije. Imamo nekoliko žarišta - velike tvrtke, bolnica, jedan dom za starije i nemoćne i županijska nogometna liga", kazao je Vitalija.

I dalje je odgovornost na zaraženima da nam daju točan broj svojih kontakta, neke velike požeške tvrtke nam ne daju točne podatke, upozorio je Vitalija.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.