U Puli na Dan sjećanja na genocid u Srebrenici u zrak pušteni bijeli baloni

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Dan sjećanja na genocid u Srebrenici obilježen je večeras u Puli povorkom sjećanja i porukom da se ne zaboravi i više nikad ne ponovi.

Povorka je deseti put prošla ulicama Pule, ali prvi put nakon što je 23. svibnja usvojena rezolucija u UN-u o genocidu u Srebrenici.

U zrak su pušteni bijeli baloni, s rive su u more bačene bijele ruže

Sudionici su se okupili na Narodnom trgu odakle su u koloni krenuli prema Forumu kako bi odali počast stradalima i poručili "da se ne zaboravi i više nikad, nikom i nigdje ne ponovi".

U povodu 29. obljetnice genocida u Srebrenici, u programu su na pulskom Forumu sudjelovali dramsko recitatorska sekcija "Bosanski behar" iz Pule i dječji zbor "Jadranski dragulji" iz Crikvenice.

U zrak su pušteni bijeli baloni, dok su i ove godine s pulske rive u more bačene bijele ruže. Mimohod je organizirala Bošnjačka nacionalna zajednica Pule i Istarske županije, u suradnji s Vijećem bošnjačke nacionalne manjine Istarske županije.

Rezolucijom koju je podržala i Hrvatska, Opća skupština UN-a ustanovila je 11. srpnja kao međunarodni dan sjećanja na taj zločin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.