U rijeci Dobri pronađen mrtvi muškarac, radi se o migrantu?

Foto: Hina

U RIJECI Dobri na području Generalskog Stola policija i HGSS su pronašli tijelo nepoznate muške osobe pa slijedi očevid i utvrđivanje identiteta, izvijestila je karlovačka policija nakon što su trojica migranata dan ranije izvijestili policiju da je jedan migrant pao i nestao u rijeci.

Akcija traganja okončana je pronalaskom mrtvog tijela nepoznatog muškarca, a je li riječ o migrantu i ostale okolnosti utvrđuje policija, rekao je Hini pročelnik karlovačkog HGSS-a Dubravko Butala.

Potraga je bila kratka, jer je tijelo pronađeno svega 150 metara od mjesta gdje su migranti navodno pokušali prijeći jedan slap. Potragu su, kaže Butala, obavljala četvorica spasilaca s dva čamca i jednim dronom za pregledavanje riječnog korita iz vode i zraka.

Zatečena tri strana državljanina

Sinoć su HGSS i policija bili u neposrednoj blizini, ali se tim za spašavanje na brzim i divljim vodama nije spuštao u rijeku jer je na snazi bio drugi režim rada hidrocentrale Lešće te je voda tekla bujicom i bila je visoka, a danas su mogli ući u vodu pa je tijelo ubrzo pronađeno zapleteno u granju uz obalu.

Karlovačka Policijska uprava izvijestila je jutros da su jučer oko 18:30 sati "imali postupanje" na području općine Generalski Stol gdje su zatečena tri strana državljana za koje se sumnja da nezakonito borave u Republici Hrvatskoj. Prema njihovim navodima, jedna osoba je prilikom pokušaja prelaska rijeke Dobre nestala.

Prema izjavi policijske glasnogovornice Andreje Lenard, "trojica migranata su u obradi, jer još traje kriminalističko istraživanje u vezi zakonitosti njihovog ulaska i kretanja na području Republike Hrvatske", a prema saznanjima iz bolnice oni su pregledani i dobrog su zdravlja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.