U Rijeci održana eko akcija čišćenja plaže na Kantridi

Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL

Akcija čišćenja plaže Igralište, koju su zajednički organizirali Grad Rijeka, udruga Eko Kvarner i riječka Waldorfska škola, čime su se pridružili aktivnostima globalne fondacije MBRC the ocean, održana je danas na riječkoj Kantridi.

Akcijom se želi utjecati da se iz sličnih manjih akcija čišćenja obale i podmorja diljem Jadrana uspostavi stalni pokret koji će djelovati preventivno, svake godine, uz stalnu edukaciju u školama i na sveučilištima.

Cilj je uklanjanje otpada s obale i recikliranje

Nositelj akcije je hrvatski hub globalne fondacije MBRC the ocean (EMBRACE the ocean), koja pokreće i koordinira rad tisuća timova volontera u svijetu. Fondacija ima sjedište u Hamburgu, a u Hrvatskoj djeluje kroz udrugu Eko Kvarner.

Cilj svih aktivnosti fondacije je uklanjanje otpada s obale i recikliranje za proizvodnju uporabnih ili ukrasnih predmeta, čijom se prodajom financiraju sljedeće akcije, sve uz edukaciju novih generacija.

Vjeran Piršić iz Eko Kvarnera naglasio je da je ideja spojiti edukaciju, fizičko čišćenje obale i podmorja te odgovorne tvrtke, koje će pomoći da se zatvori cirkularna ekonomija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.