U SAD-u spaljivali knjige, okupljeni bacali primjerke Harryja Pottera i Sumraka

Screenshot: Facebook

KONTROVERZNI pastor Greg Locke iz Tennesseeja organizirao je paljenje knjiga kako bi se, kaže, borio protiv demonskih utjecaja. Gomila okupljenih spaljivala je primjerke knjiga iz serijala Harry Potter i Sumrak, između ostalih. Obred se uživo prenosio na Facebooku. 

"Svjesni smo u što ulazimo. Donesite sve. Prestanite dopuštati da demoni ulaze u vaše domove. Čarobnjaštvo mora nestati", napisao je Locke u objavi na Facebooku koja je u međuvremenu uklonjena. Ipak, prijenos paljenja knjiga i propovijed koja je održana prije još su uvijek na Facebooku. 

Lockeov događaj u predgrađu Nashvillea, Mt. Juliet, privukao je mnoge, a sudionici su, između ostalih, bacali primjerke serijala Harry Potter i Twilight. Prije spaljivanja, Locke je u propovijedi rekao da se bori protiv "masonskih vragova". "Ne petljam se s vješticama, ne petljam se s demonima, sve ću ih prozvati u ime Isusa Krista", rekao je Locke. 

Američka knjižničarska udruga priopćila je da je nedavno doživjela "neviđeni" porast zahtjeva za zabranom knjiga - navode kako su ljudi 330 knjiga označili nepoželjnima samo u jesen prošle godine. Za usporedbu - takvih zahtjeva je bilo tek 156 u cijeloj 2020. godini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.