U SAD-u uhićen muškarac, osumnjičen je da je serijski ubojica

Foto: EPA

UHIĆEN je muškarac osumnjičen za šest ubojstava u Kaliforniji. Policija je ranije povezala sedam pucnjava - šest sa smrtnim ishodom - s mogućim serijskim ubojicom. Dužnosnici su potvrdili da je niz naizgled nasumičnih ubojstava započeo u travnju prošle godine, više od godinu dana ranije nego što se vjerovalo.

Policija je osumnjičenog Wesleyja Brownleeja (43) zaustavila u automobilu nakon što je dobila informaciju o njegovoj lokaciji. Bio je obučen u crno i imao je pištolj te masku oko vrata. "Sigurni smo da smo zaustavili još jedno ubojstvo", izjavio je policijski službenik Stanley McFadden.

Prije dva tjedna vlasti su izjavile da bi serijski ubojica mogao biti odgovoran za nedavne pucnjave koje su potresle stanovnike Stocktona, a koje su se dogodile između 8. srpnja i 27. rujna. Također je objavljeno da su sve žrtve bili muškarci iz grada. Međutim, nove informacije pokazuju da je 40-godišnji Hispanoamerikanac, koji je smrtno stradao 10. travnja 2021. u Oaklandu, također povezan s nedavnim pucnjavama.

Bilo bi to prvo u ovoj seriji ubojstava koje se dogodilo izvan Stocktona.

Tko su žrtve?

Osim toga, policija je s osumnjičenim povezala ranjavanje 46-godišnjakinje u Stocktonu 16. travnja 2021. Za razliku od ostalih žrtava, ona je jedina preživjela ozljede i jedina je žena koja je bila meta.

Pet žrtava koje su ubijene posljednjih mjeseci identificirao je Ured medicinskog istražitelja okruga San Joaquin: Paul Yaw (35), koji je ubijen 8. srpnja; Salvador Debudey Jr. (43), koji je preminuo 11. kolovoza; Jonathan Hernandez Rodriguez (21), koji je smrtno stradao 30. kolovoza; Juan Cruz (52), žrtva od 21. rujna; te Lawrence Lopez stariji (54), koji je ubijen 27. rujna.

U svakom slučaju, uključujući incident u Oaklandu i napad na ženu prošle godine, Silva je rekao da su sve žrtve bile vani kasno noću ili u ranim jutarnjim satima, same i na slabo osvijetljenim mjestima. "Tada su upali u zasjedu", rekao je Silva. Nijedan od slučajeva nije uključivao pljačku niti se vjeruje da je povezan s organiziranim bandama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.