U samom centru Beograda osvanuo grafit "Jedini genocid na Balkanu bio je nad Srbima"

Screenshot: Telegram

Na zgradi u Knez Mihailovoj ulici u strogom centru Beograda osvanuo je veliki grafit na kojem na engleskom jeziku piše: "Jedini genocid na Balkanu bio je nad Srbima". Ispod grafita potpis je ostavila desničarska organizacija Narodna patrola. 

Organizacija je na svom Telegram kanalu još 30. svibnja objavila snimku grafita. "Jedini genocid na Balkanu je bio urađen protiv našeg naroda, srpskog naroda. I to je pravi slogan i prava kampanja za današnje dane. Mi nismo genocidan narod i to svi znamo", govori glas na snimci. 

"Vjekovima su nas Turci odvodili u roblje. Danas ima preko šest milijuna Srba koji žive u Turskoj. Kasnije su Austrougari one Srbe koji su bježali od Turaka prevodili u katoličanstvo. Također, na našem Balkanu Turci su turčili i tako su nastajali neki novi narodi poput bosanskog. Preko 70 posto Hrvata su Srbi koje su Austrougari katoličili", dodaje. 

U UN-u nedavno usvojena rezolucija

Podsjetimo, Opća skupština UN-a usvojila je krajem svibnja rezoluciju kojom se 11. srpnja proglašava Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici te osuđuje negiranje genocida i veličanje osuđenika za ratne zločine.

Za neobvezujuću rezoluciju su glasale 84 od 193 države članice UN-a, protiv je bilo 19 i suzdržano 68, uglavnom uz obrazloženje da nije bilo potrebnog konsenzusa. Rezoluciju su predložile Njemačka i Ruanda, a među sponzorima je bilo četrdesetak država, uključujući Hrvatsku koja je također glasala "za".
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.