ČETVERO MRTVIH U ČETIRI SATA U Sinju ne pamte ovakvu tragediju na cestama

Foto: Pixsell/Ivo Čagalj
 
"U SINJU će sutra ili preksutra biti proglašen dan žalosti. Sve manifestacije su još jučer obustavljene. Tragedija. U dvije prometne nesreće poginulo je četvero mladih ljudi", kazala nam je jutros gradonačelnica Sinja Kristina Križanac.

U dvije prometne nesreće koje su se dogodile preksinoć u razmaku od četiri sata poginula su trojica motociklista iz Sinja, koja su se vraćala s moto partyja u Trilju te 20-godišnjakinja iz Splita koja je nastradala u frontalnom sudaru s Fordom na predjelu Kukuzovac u Turjacima. Vozačica je podlegla ozljedama na mjestu nesreće, dok je 20-godišnja suvozačica u kritičnom stanju prebačena u splitsku bolnicu. 

20-godišnjakinja poginula jer je vozač Forda prešao na suprotnu stranu ceste

Nesreća se dogodila na dugom ravnom pravcu pola sata iza ponoći. Djevojke su bile u Citroenu Saxo, a na njihovu stranu prešao je 21-godišnji vozač Ford Focusa. Tek se treba utvrditi zašto. U nesreći je samo lakše ozlijeđen.

Sinj ovakvu tragičnu noć ne pamti. "Sjest ćemo s policijom da vidimo što možemo napraviti", kazala nam je Križanac.

Trojica motociklista mrtva, do nesreće je došlo prilikom pretjecanja

Motociklisti su nastradali oko 4.40 sati na cesti između Trilja i Sinja u Košutama. Kod skretanja za Vojnić, 38-godišnji vozač BMW-a pretjecao je 50-godišnjeg vozača Kawasakija i u blagom zavoju je prešao na lijevi prometni trak. Iz suprotnog smjera naišao je kombi Renault Master. Došlo je do sudara, a BMW je potom udario u Kawasaki i sletio s ceste. Zabio se u drvo i zapalio. Nesreću nisu preživjeli vozač i 27-godišnji suvozač na BMW-u te vozač Kawasakija. Večer su proveli u Trilju na moto partyju koji je organizirao MK Noćni jahač.

Gradonačelnica Sinja čeka vijest o njihovoj sahrani. Taj dan bit će dan žalosti u Sinju.

Istragu prometnih nesreća preuzelo je Državno odvjetništvo.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.