U Somaliji oteta dva francuska novinara

DVOJICA francuskih novinara su oteta iz hotela u glavnome gradu Somalije Mogadishuu.  Menadžer hotela i svjedok otmice potvrdili su da su novinari oteti u utorak. Abdi Mohamed Ahmed, vlasnik čajane nasuprot hotela u kojem se otmica dogodila izjavio je da je desetak naoružanih muškaraca došlo dostavnim vozilima i jednim osobnim vozilom pred hotel i prvo razoružalo čuvare hotela, prenosi Associated Press.

"Zgrabili su dvojicu francuskih novinara, ugurali ih u svoj auto i odjurili", rekao je menadžer hotela, Mohamed Hassan Gafaa. Jedan od otetih se prijavio u hotelu kao "francuski novinar".

Zemlja na rubu humanitarne katastrofe

Za novinare je Somalija jedna od najopasnijih svjetskih zemalja. Nekoliko islamističkih skupina konstantno se bori protiv vlade koja ima potporu UN-a. Situaciju dodatno otežavaju i stalne borbe među somalijskim klanovima. Također, Somalija je već desetljećima  "zemlja na rubu humanitarne katastrofe“ u kojoj još od 1977. bukte konstantni sukobi različitih frakcija i gdje su se već četiri entiteta proglasili nezavisnim državama koje nitko ne priznaje.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.