U Španjolskoj zaplijenjeno 3,5 tona hašiša i uhićeno 27 krijumčara

ŠPANJOLSKA policija danas je objavila rezultate svoje posljednje u nizu akcija u borbi suzbijanja trgovine narkoticima u kojoj je zaplijenjeno 3,5 tona hašiša i uhićeno 27 osoba, prenose španjolski mediji.

U tri akcije koje su provedene na više različitih lokacija te na moru pripadnici posebnih postrojbi španjolske policije uhitili su nekoliko osoba iz Afrike i iz Španjolske od kojih su neki živjeli u luksuznim zdanjima i vilama te su imali veći broj nekretnina u Kataloniji i u Maroku.

U jednoj akciji u Kataloniji su uhićene 23 osobe. Pretragom objekata u kojima su boravili i radili pronađeno je i zaplijenjeno 260.000 eura te 224 kilograma hašiša.

Riječ je o dobro organiziranoj mreži s više ćelija od kojih je jedna bila sastavljena od članova zaduženih za zastrašivanje i otmice. U toj ćeliji je bilo i nekoliko ljudi zaduženih za raspačavanje krivotvorenih eura čime je djelomično financiran posao s drogom.

Policija je priopćila da su pripadnici ove mreže pomoću brzih čamaca drogu prebacivali iz luka na sjeveru Afrike na različite lokacije na katalonskoj obali kao i na Balearskom otočju.

Pronađeno i 3,5 kilograma kokaina

U akciji koja je provedena na području Costa del Sola na jugu Španjolske "pali" su po jedan Francuz i Talijan. Oni su uhićeni zbog posjedovanja 2,1 tone hašiša, 120.000 eura i veće količine oružja.

U trećoj operaciji postrojba španjolske Civilne garde je na moru blizu Velikih Kanara presrela jedan čamac u kojem su bila dvojica muškaraca iz jedne od sjevernoafričkih zemalja. U čamcu su prevozili 1,2 tone hašiša.

Uza sve to policija je u jednom apartmanu u Barceloni pronašla 3,5 kilograma kokaina za kojeg se pretpostavlja da je bio namijenjen europskom tržištu.

R.I.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.