Starac (74) umro u zatvoru u Srbiji nakon silovanja. Uhićena liječnica i čuvari

Ilustracija: Shutterstock

Zatvorska liječnica i četvorica čuvara u Padinskoj Skeli u Srbiji uhićeni su danas zbog smrti 74-godišnjeg zatvorenika kojeg su cimeri u zatvoru mučili i silovali drškom metle. 

Prema pisanju Blica, Više javno tužiteljstvo u Beogradu već vodi istragu protiv trojice osumnjičenih od 20 i 21 godinu koji su sa S.B. dijelili ćeliju, a koji su ga tukli i zlostavljali zbog čega je preminuo u veljači ove godine. Njih se tereti za teško ubojstvo.

Zbog bacanja petarde s balkona završio sa zatvorenicima osuđenima za teška kaznena djela

Starac je završio u zatvoru jer je 31. prosinca zapalio pa bacio petardu s terase stana i izazvao detonaciju koja je prestrašila roditelje i bebu u šetnji. Zbog toga je morao platiti kaznu u iznosu od 30.000 dinara ili 256 eura u roku od 15 dana. 

To nije učinio mjesec dana pa je završio u zatvoru u Padinskoj Skeli te je u ćeliji bio smješten s još petoricom zatvorenika osuđenima za puno teža kaznena djela. Dvojica starčevih cimera svjedočila su kako je trojac 74-godišnjaka svakodnevno tukao i seksualno zlostavljao. Oni su se obraćali čuvarima za pomoć, ali ih oni nisu slušali. 

Zatvorska liječnica nije evidentirala dnevne ozljede koje je 74-godišnjak dobivao.

Silovali ga drškom metle, tjerali da pije urin...

Svjedočili su da su starca udarali nogama, tjerali da pije njihov urin iz šalice za kavu te ga silovali drškom metle. Dan prije nego je preminuo, S. B. je odveden na pregled kod liječnice, no nije prijavio zlostavljanje koje je trpio oko 20 dana, piše Blic.

Iste večeri je vraćen u ćeliju gdje su ga zlostavljači polijevali hladnom vodom. Drugi dan mu se stanje pogoršalo - otežano je disao te je imao slabu cirkulaciju zbog slomljenih rebara i prsne kosti, koje doktorica nije sanirala. Također, cirkulacija mu je bila slaba zbog gubitka krvi.

Preminuo je 4. veljače ove godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.