U teškoj nesreći kod Klisa poginula je časna sestra

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL, Dalmacija Danas, SSMI

U PROMETNOJ nesreći koja se jučer u 7:37 dogodila kod Klisa, a u kojoj su sudjelovala dva autobusa i automobil, poginula je časna sestra Karmen Marija Žuljević, javlja Dalmacija Danas.

Očevidom prometne nesreće utvrđeno je da je nesreću prouzročila vozačica osobnog vozila Chevrolet Spark, koja je prešla u suprotni trak i udarila u autobus Setra M3 splitskih registracija, izvijestilo je u ponedjeljak navečer Općinsko državno odvjetništvo.

Među ostalim, preminula je radila i u splitskoj bolnici. Sprovod će biti sutra poslijepodne.

Dosta ozlijeđenih

U nesreći je, podsjetimo, dosta osoba ozlijeđeno.

Među putnicima u jednom autobusu bila su djeca, a u drugom autobusu redovitog vojnog linijskog prijevoza bili su pripadnici Hrvatske vojske na putu od Sinja do Splita.

Poginula žena imala je 56 godina i preminula je na mjestu nesreće. Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a priopćila je da je u tom autobusu ozlijeđeno šest pripadnika Hrvatske vojske kojima je pomoć pružena u KBC-u Split.

Po završetku višesatnog očevida, iz Općinskog državnog odvjetništva sinoć se doznalo kako je utvrđeno da je 56-godišnja vozačica osobnog vozila Chevrolet Spark splitskih registracija u jednom trenutku prešla u suprotni prometni trak te udarila u autobus marke Setra M3 splitskih registracija, kojim je upravljao 48-godišnji vozač.

Nakon udara autobus Setra M3 je prešao na južni prometni trak i udario prednjim lijevim dijelom u prednji lijevi dio autobusa Mercedes M3, splitskih registracija, kojim je upravljao 64-godišnji vozač, a koji se kretao iza osobnog vozila Chevrolet Spark.

Na mjestu nesreće poginula je 56-godišnja vozačica Chevrolet Sparka, dok je 14-ero putnika u autobusu zadobilo tjelesne ozljede.

"Dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice u Splitu odredila je provođenje vanjskog pregleda i obdukcije mrtvog tijela vozačice, izdala je usmeni nalog za izuzimanje krvi i urina od svih sudionika ove prometne nesreće, izdala je nalog za izuzimanje tahografa iz oba autobusa i odredila provođenje prometno-tehničkog vještačenja na okolnosti nastanka predmetne prometne nesreće", rečeno je u Odvjetništvu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.