U teškoj prometnoj kod Mostara poginuli žena i muškarac, putovali su na more?

DVIJE osobe poginule su, a tri su povrijeđene u teškoj prometnoj nesreći kod Mostara, javlja Klix.ba. Do nesreće je došlo na magistralnom putu M-17, kod mostarskog naselja Opine.

Kako je za Klix.ba kazala dežurna tužiteljica Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona, došlo je do sudara putničkog i teretnog motornog vozila. 

"Smrtno stradali su muškarac inicijala M. M. (1963.), koji je upravljao vozilom Golf 4, te ženska osoba A. M. (1972.), oboje iz Lukavca. U vozilu su putovale još dvije osobe, teže povrijeđena M. M (1966.) i S. M. (1970.) s još uvijek neutvrđenim stupnjem povreda", kazala je tužiteljica.

Putovali na odmor?

Klix prenosi i kako je povrijeđen vozač kamiona iz Mostara. 

"Putničko vozilo Golf dolazilo je iz smjera Sarajeva i očito je da je ono prešlo na suprotnu traku. Ne znamo je li zaspao vozač i što se stvarno desilo. Naredila sam daljnja vještačenja i obdukciju", dodala je. 

Klix dodaje i kako se prema predmetima koji su pronađeni u vozilu može zaključiti da su putnici išli na odmor. Avaz također saznaje da su putovali na odmor na more.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.