U Trstu je uhićen vođa srpskih neonacista Goran Davidović

GORAN DAVIDOVIĆ, jedan od vođa srpske radikalno-nacionalističke skupine Nacionalni stroj, uhićen je u Trstu temeljem zahtjeva srpskog Ministarstva pravosuđa koje je od Italije zatražila izručenje Davidovića.

Srbija želi Davidovića koji je pravomoćno osuđen na godinu dana zatvora zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti. Radi se o događaju iz studenog 2005. kada je Davidović sa skupinom svojih pristaša upao ne jednu tribinu u Novom Sadu na kojoj je bilo govora o antifašizmu i borbi protiv neonacizma.

Talijanska policija je prilikom pretresa stana u kojem je Davidović legalno boravio, pronašla i zaplijenila veću količinu zastava, stotinjak majica s natpisima i simbolima ekstremne desnice, laptop računalo te nekoliko kompaktnih i "mekih" diskova.

Davidović je zadržan u pritvoru, a nagađa se da će tamo najvjerojatnije ostati do izručenja Srbiji. On sam nedavno je radiju Slobodna Europa rekao da u Trstu živi legalno zajedno sa suprugom. Također je rekao da očekuje da nastavi živjeti u Trstu, međutim čini se da će talijanske vlasti osujetiti njegove planove.

R.I.
Foto: Youtube

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.