U Vranjicu teretni brod potopio jednu i oštetio dvije brodice

U SUBOTU prijepodne dogodila se brodska nezgoda u kojoj je teretni brod Krka naletio na tri manje brodice privezane uz obalu u Vranjicu. Jedna je brodica potopljena, a dvije su oštećene, javlja Slobodna Dalmacija.

Nezgoda se dogodila oko 11 sati kada je posada Krke, teretnog broda iz flotile Splitske plovidbe, plovilo htjela repozicionirati sa sjeverna na južnu obalu u Vranjicu.

Posada je manevrom unatrag krmom započela plovidbu, ali je prilikom manevra došlo do otkaza kopče zbog čega se brod nije mogao zaustaviti te je udario u privezane brodice.

Na sreću nitko nije ozlijeđen, a očevici kažu da u slučaju da uz obalu nije bilo privezanih brodica, brod Krka bi udario u rivu i vjerojatno ju oštetio. Teretni brod Krka, dug oko 70 metara, pretrpio je tek lakše oštećenje.

Nakon nezgode Krku su od rive udaljili remorkeri Brodospasa. Očevid su izvršili djelatnici Pomorske policije i Lučke kapetanije. Okolnosti događaja još se utvrđuju te zasad nije poznato kako je i zašto došlo do otkaza upravljivosti brodom.

R.I.
Foto: Ekološka udruga Barbarinac

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.