U Zagrebu otvoren osmi VegeSajam

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

NA ZAGREBAČKOM Trgu bana Josipa Jelačića otvoren je danas osmi VegeSajam, na kojem svoje proizvode predstavlja više od 20 tvrtaka i OPG-ova, kojima promiču održiv način življenja, prava životinja i zaštitu okoliša.

Održava se danas do 20 sati, a njime se želi istaknuti važnost zdravog života i održivi razvoj te promicati Zagreb kao grad osviješten za održivi i ekološki način življenja.

Jednodnevni sajam organizira udruga Prijatelji životinja.

Predsjednik udruge Prijatelja životinja Luka Oman rekao je da je ozračje na sajmu odlično te da je na njemu mnogo zainteresiranih građana. 

"I to nam je cilj - približiti vegansku prehranu svima jer se ona itekako tiče svih nas. Naime, ako želimo održivost na našem planetu, ako želimo za buduće generacije osigurati pitku vodu i čist okoliš, definitivno je najučinkovitija promjena prehrane, bilo da postanemo vegetarijanci ili vegani, ili barem da se što više približimo veganskoj prehrani i u nju uključimo što više voća, povrća, žitarica i mahunarki, a što manje mesa, mlijeka i jaja", istaknuo je Oman. 

Rekao je da su to prepoznali ljudi diljem svijeta, ali i u Hrvatskoj. Istaknuo je kako su to prepoznale i institucije i da ljude treba educirati o velikim prednostima veganske prehrane.

"Jer - zašto bismo ubijali životinje ako to zaista ne trebamo? Po pitanju okoliša, jer evo, puno se priča o klimatskim promjenama, potičemo kupnju električnih automobila, a zapravo je najjednostavnije i najjeftinije promijeniti vlastitu prehranu, a još će nam se to sve skupa vratiti boljim zdravljem i dugovječnosti. Jer samo u Hrvatskoj svaki drugi građanin umre od bolesti srca i krvnih žila, pa jasno da to nije sigurno od brokule ili špinata, nego upravo zbog mesa, mlijeka i jaja", rekao je Oman. 

"Spasimo planet, spasimo životinje, a vratit će nam se dobro uloženo vlastitim zdravljem", poručio je predsjednik udruge Prijatelja životinja. Dodao je kako na VegeSajmu i praktično pokazuju kako je lagano biti vegan te da je u Hrvatskoj više od 200.000 vegana i vegetarijanaca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.