U Zagrebu preko 700 poziva hitnim službama, ima i dojava o ozlijeđenima

Foto: Pixsell/Josip Regovic

Zbog nevremena koje je pogodilo Zagreb oko 16 sati hitne službe zaprimile su preko 700 poziva, među kojima je i nekoliko dojava o ozlijeđenim osobama, a samo su vatrogasci imali 50 intervencija. "Županijski centar 112 Zagreb otežano komunicira sa žurnim i komunalnim službama zbog velikog broja poziva u kratkom vremenu (preko 700 poziva u 45 min)", izvijestilo je na Twitteru Ravnateljstvo civilne zaštite. 

 

Voditelj tog centra Božidar Ćurić za Hrvatski radio potvrdio je da su dobili nekoliko dojava o lakše ozlijeđenim osobama. Vatrogasci su imali preko 50 intervencija, a dvije su u tijeku, potvrdila je novinarima glasnogovornica zagrebačke Gradske uprave Dinka Živalj. 

Snimljena intervencija hitne pomoći

Prema videosnimci koja se širi portalima i društvenim mrežama, na zagrebačkom Črnomercu na tlo se pod naletom orkanskog vjetra srušila velika građevinska dizalica. Dijeli se i snimka srušenog drveća u zagrebačkoj Dubravi, na kojoj se vidi intervencija službe hitne pomoći nad osobom na koju je palo stablo. 

 

Nevrijeme koje je trajalo oko 20 minuta rušilo je granje i stabla diljem grada. Prema fotografijama, stabla su na Jarunu padala na automobile, a ponegdje su doslovno iščupana zajedno s korijenjem. Uočeni su otpuhani limeni krovovi u naselju Voltino.

U Zagorskoj ulici vjetar je rušio crjepove s kuća. Vidi se i kako je kiša poplavila zagrebački Britanski trg, na kojem se automobili jedva probijaju kroz visoku vodu, dok su građani snimili bujicu kiše koja se slijevala Radićevom ulicom u centru grada.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.