U Africi spašeno 500 žrtava trgovine ljudima: "Prisiljavali su ih na rad i prostituciju"

Screeshot: YouTube/Free the Slaves 

VIŠE od 500 žrtava trgovine ljudima, od kojih su blizu polovina maloljetnici, spašeno je, a 40 osumnjičenih za trgovinu ljudima uhićeno je tijekom velike policijske operacije u nekoliko zemalja Zapadne Afrike.
 
Operacija Epervier (kobac) vođena istovremeno u Čadu, Maliju, Mauritaniji, Nigeru i Senegalu između 6. i 10. studenoga omogućila je uhićenje 40 ljudi koji će biti optuženi za trgovinu ljudima, prisilni rad i izrabljivanje djece.
 
Prisiljavali žrtve na prostituciju
 
"Oni su optuženi da su prisiljavali žrtve da prose i da se prostituiraju", objašnjava Interpol.
 
Ta operacija je vođena u sklopu plana Sahel, inicijative koju financira njemačko ministarstvo vanjskih poslova protiv mreža organiziranog kriminala upletenih u trgovinu ljudima. Interpol ju je koordinirao diljem Zapadne Afrike.
 
Borba protiv trgovine ljudima posljednjih godina fokusirala se na Afrikance i zapadnog dijela Afrike, većinom migrante bez dokumenata koji pokušavaju preko Sredozemnog mora stići do Europe.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz trgovinu ljudima, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: trgovina ljudima. 
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.