Američki profesor pucao u školi

Screenshot: Dalton High School

RANDAL Davidson, 53-godišnji profesor u jednoj američkoj školi, priveden je nakon što je ispalio metak u prostoru škole.

Kako javlja CNN, profesor u srednjoj školi u Daltonu u saveznoj državi Georgiji uhićen je u srijedu nakon što se zabarikadirao u učionicu, a potom ispalio metak iz pištolja kroz školski prozor.

U ovom neobičnom incidentu nitko nije ozlijeđen osim jednog učenika koji je ozlijedio zglob dok je bježao kroz školski hodnik nakon što je Davidson ispalio metak.

Incident podgrijao burne rasprave o Trumpovoj ideji


Ovaj incident dodatno je podgrijao ionako burne rasprave o ideji američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji je nakon nedavnog pokolja u školi na Floridi predložio da dio učitelja bude naoružan u školi kako bi spriječili potencijalne napadače.

Kritičari te ideje su odmah rekli kako bi naoružavanje učitelja moglo imati opasne posljedice po sigurnost učenika i drugih učitelja, a nakon incidenta u Georgiji imaju i konkretan primjer za svoje argumente.

Pucao kad je ravnatelj pokušao ući u učionicu


CNN navodi kako se Davidson zatvorio u učionicu te je u nju odbio pustiti učenike. Kad se na licu mjesta pojavio ravnatelj škole i stavio ključ u bravu kako bi otvorio vrata učionice, Davidson je ispalio metak kroz prozor škole.

Škola je odmah evakuirana, a naoružani učitelj se vrlo brzo predao policiji, koja ga je odvela u pritvor.

Policijski glasnogovornik rekao je kako nema dokaza da je učitelj pokušao ustrijeliti bilo koga, a što je navelo učitelja da puca u školi i dalje je nepoznato.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.