Udruga AAA ponovno pred Banovinom: "Gradonačelniče, nađite vremena za nas"

Foto: Index

UDRUGA Adria Art Annale ponovno je danas bila pred Banovinom. Antej Jelenić, Tena Mustač, Zoran Burić i još nekoliko aktivista i članova izvjesili su pred sjedištem splitske gradske uprave plakat, a iznijeli su i nove detalje u slučaju prostora u Dioklecijanovoj palači kojeg je zauzeo bivši Hajdukovac Darko Miladin koji u susjedstvu uređuje hotel.

 

 

"Jedan od primjera zlostavljanja institucija nad svojim građanima se dogodio prekjučer kada se čovjek raznio bombom. Takvi slučajevi se događaju konstantno, isključivo zato jer oni koji imaju veze, kontakte i novac mogu raditi što hoće. Miladin raznim vezama radi na tome da zadrži državno vlasništvo koje je uzurpirao. Jedan od dokaza sprege s Gradom Splitom je i zadnje rješenje o uknjižbi u kojem pročelnik Pavić tvrdi da ne postoji nikakva udruga u prostoru i da nema ugovora o zakupu. Evo ugovora i uplatnice za 10. mjesec koja uključuje i prostor koji je uzrupirao Miladin", kazao je Jelenić.

"Ako ne bude komunikacije, društvo će ići dalje u smjeru totalnog nasilja"

Bune se i zbog toga što im je rečeno da će Grad Split povući svoju tužbu protiv Miladina.

"To je još jedan znak da se pogoduje. To Grad neće moći učiniti. Napravili smo podnesak sudu, umješač smo sa svojstvom suparničara. Imamo ravnopravnu poziciju u tom sporu. Pozivamo gradonačelnika Oparu, koji je već nekoliko puta rekao da nema vremena da se nađe s nama, da nađe vremena i da sjedne s nama. Pozivamo ga na našu izložbu 30. Adria Art Annale u podrumima. U ponedjeljak imamo tribinu. Neka dođe. Pozivamo ga na razgovor. Ukoliko i dalje ne bude komunikacije umjetnika, građana i politike, naše će društvo ići dalje u smjeru totalnog nasilja, otimačine, kršenja svih mogućih zakona. Tako dalje jednostavno ne ide", kazao je Jelenić.

"Pozivamo da se prekine suluda situacija u centru grada"

Udruga AAA je podnijela nekoliko kaznenih prijava.

"Za Pavića se i dalje provodi istraga, za šefa konzervatora dobili smo odgovor da je on u redu. Podnijeli smo prijavu i protiv građevinske inspektorice, a i zahtjev da nam se vrati prostorija na korištenje ili da je kupimo", kaže Jelenić. Požalio se i kako od konzervatora nisu dobili tražene podatke.

"Prostor je i dalje blokiran, čuvaju ga razni sumnjivi ljudi. Vrijeđa nas se, nemoguće je raditi u našem prostoru. Zbog toga smo ovdje da se prekine suluda situacija koja se odvija u centru grada", kazao je Jelenić. Napomenuo je kako su uvijek otvoreni za komunikaciju. Idući tjedan su u Zagrebu. U četvrtak će imati prosvjed pred Ministarstvom državne imovine.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.