Uhićen mladić koji je pijan skrivio tešku nesreću u Rijeci

Foto: PIXSELL/Nel Pavletic

Uhićen je 19-godišnjak koji je prije desetak dana skrivio tešku prometnu nesreću u riječkom tunelu Pećine. 

Osumnjičen je za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće nakon što su u toj nesreći poginula dvojica putnika iz tog vozila. Mladić je jutros priveden na ispitivanje u riječko Županijsko državno odvjetništvo, uz kaznenu prijavu koja ga tereti za teško kazneno djelo iz domene alkohola.

U toj nesreći preminuli su hrvatski skijaški olimpijac Antonijo Rački (50) i Matija Perković (19). Treći putnik iz tog vozila je lakše ozlijeđen, a obojica vozača zadobila su teške ozljede.

Pijan je vozio prebrzo

Riječka policija jutros je objavila da je istraživanjem utvrđeno kako je 19-godišnjak upravljajući osobnim vozilom na DC 404 u Tunelu Pećine oko 21.40 sati i krećući se neprilagođenom brzinom stanju i uvjetima na cesti te pod utjecajem alkohola, u nepreglednom zavoju izgubio nadzor nad vozilom i prešao u suprotnu traku kolnika gdje se izravno sudario s teretnim vozilom kojim je upravljao 62-godišnji hrvatski državljanin.

U nesreći su na mjestu događaja smrtno stradala dva putnika iz osobnog vozila, treći putnik iz tog vozila je lakše ozlijeđen, a obojica vozača su zadobili teške ozljede.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.