Uhićen ubojica četvero studenata u SAD-u, na doktoratu istraživao bivše zatvorenike

Foto: Soundcloud

UHIĆEN je muškarac kojeg se sumnjiči da je sredinom studenog ubio četvero studenata Sveučilišta u Idahu. Muškarac je imenovan kao Bryan Kohberger, 28-godišnji postdoktorand na obližnjem sveučilištu, prenose američki mediji.

Kohbergera se sumnjiči da je 13. studenog na smrt izbo Kaylee Goncalves (21), Madison Mogen (21), Xanu Kernodle (20) i Ethana Chapina (20) u svojim krevetima dok su spavali u svojoj kući nedaleko od kampusa.

Specijalci su ušli u mjesto u Pennsylvaniji gdje je Kohberger boravio i priveli ga danas oko 3 sata ujutro, izvijestio je WPVI. Policija je također zaplijenila bijeli Hyundai Elantru koji odgovara opisu automobila koji je policija pokušavala locirati, a Kohbergerov DNK odgovara uzorcima pronađenim na mjestu ubojstava, navodi CNN.

Istraživao zločince

Kako pišu američki mediji, Kohberger je bio na doktoratu iz kaznenog prava na Sveučilištu Washington State u Pullmanu, manje od 10 milja od Moskve. Ubrzo nakon njegova uhićenja, sveučilište je uklonilo stranicu studenta na kojoj se nalazilo njegovo ime.

Mediji su pronašli Kohbergerove objave na Redditu, u grupama za bivše zatvorenike, gdje je tražio pomoć u istraživanju o tome "kako emocije i psihološke osobine utječu na donošenje odluka prilikom počinjenja zločina". Navodno je bio zainteresiran za "priču koja stoji iza posljednjeg kaznenog djela, s naglaskom na misli i osjećaje kroz iskustvo".

Ova ubojstva bila su prva u Moskvi, gradiću pored kampusa, u sedam godina i uzdrmala su malu fakultetsku zajednicu. Policija kaže da su studenti ubijeni negdje između 3 i 4 ujutro, ali su otkriveni tek nekoliko sati kasnije nakon što su njihove cimerice pozvale policiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.