Uhićena banda neonacističkih piromana u Italiji

Screenshot: YouTube
 
TALIJANSKA policija uhitila je šestero članova neonacističke skupine koja je napadala izbjeglice i organizacije koje im pomažu.
 
Šestero ljudi u dvadesetim godinama uhićeno je u La Speziji zbog sumnje na podmetanje požara, nanošenje štete te rasno nasilje u posljednje dvije godine.
 
Pronašli upute za izradu eksploziva i hrpu neonacističke propagande
 
Policija je tijekom racije karavana bande pronašla upute za izradu eksploziva, noževe i drugo hladno oružje. Također su pronašli ogromnu hrpu neonacističke propagande, uključujući dvije zastave sa svastikama, javlja The Local.
 
Vlasti sumnjaju da neimenovana banda stoji iza dva požara podmetnuta u kontejnerima Karitasa u kojima su prikupljali odjeću za imigrante. Banda je također osumnjičena za prikaz svastika na zidu ureda lokalne političke stranke.
 
Preko WhatsAppa regrutirali članove i hvalili se nasiljem
 
Iz policije su izjavili da su ekstremisti koristili grupu na WhatsAppu kako bi privukli nove članove te su se hvalili nasiljem protiv migranata koje do sada nije prijavljeno policiji.
 
Italija je jedna od nekoliko država u kojima u posljednje vrijeme raste nasilje prema izbjeglicama. Brojni kampovi su spaljeni u mnogim državama, uključujući Njemačku i Švedsku. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.