Uhićena dva 18-godišnjaka koji su preko interneta prijetili pokoljem u školi

NIZOZEMSKA policija danas je uhitila 18-godišnjaka koji je zaprijetio kako će "upucati neke ljude" u školi u Bredi, a ta prijetnja opasno podsjeća na tragičan slučaj koji se u srijedu dogodio u Njemačkoj, gdje je Tim Kretschmer ubio 16 ljudi.

Prijetnja je postavljena na američkoj internetskoj stranici, a policija ju je, vjerojatno i zbog posljednjih događaja u Njemačkoj, uzela vrlo ozbiljno te je zatvorila škole i vrtiće u centru Brede. Škole i vrtići bili su zatvoreni dok je 18-godišnjak ispitivan tijekom jutra, pišu nizozemski mediji.

Sve je to bila samo šala

On je odmah priznao da je napisao tu prijetnju, no branio se tako što je rekao kako je to samo šala. Nizozemska policija još nije priopćila motiv te vrlo neslane i neprimjerene šale tjednu u kojem jesmo.

Prijetnju su primijetile dvije televizijske kuće koje su odmah obavijestile policiju u Bredi. Bredski policajci su nakon toga o toj šali izvijestili FBI zbog toga što se prijetnja našla na američkoj internetskoj stranici.

"Imam oružje i počinit ću krvoproliće"

Istovremeno je i francuska policija zbog slične prijetnje uhitila 18-godišnjeg mladića koji je sinoć na svom blogu najavio krvoproliće u srednjoj školi nedaleko od Pariza. Mladić je inspiraciju pronašao u masakru u njemačkom Winnendenu, te je napisao da je naoružan. "Imam oružje i napravit ću krvoproliće u Raincyju", napisao je mladi Francuz na svom blogu.

Policija je njegovu prijetnju shvatila ozbiljno, te je mladić jutros uhićen u svom domu u Villemombleu u pariškoj regiji, ali kod njega nije pronađeno nikakvo oružje pa je vjerojatno da je prijetnja bila lažna.

I.Kri.
Foto: Ilustracija (AFP)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.