Uhićena dvojica francuskih tinejdžera, snimke silovanja su objavili na Twitteru

Ilustracija: EPA

DVA 16-godišnjaka optužena su za silovanje tinejdžerice te će do daljnjeg ostati u pritvoru nedaleko od Pariza nakon što su na Twitteru objavili ilegalne sadržaje na kojima je prikazano silovanje, piše The Guardian.

Sporni sadržaj prijavljen je francuskoj državnoj službi koja se bavi ilegalnim materijalima na internetu, a policija je poslala poruku na Twitteru u kojoj moli korisnike da ne dijele snimke.

Jedan tinejdžer se dobrovoljno prijavio policiji, ubrzo uhićen i drugi

Tinejdžeri su brzo otkriveni. Jedan se dobrovoljno prijavio u policijsku postaju u Essonneu, istočno od Pariza, a i drugi je ubrzo uhićen. Tijekom vikenda policija ih je ispitivala i optužila za silovanje te stvaranje i dijeljenje nasilnog i ponižavajućeg sadržaja.

“Oni su tinejdžeri, no to nije isprika”

“Oni su tinejdžeri, no to nije isprika”, rekla je Marlène Schiappa, ministrica za jednakost. Schiappa je upozorila i društvene mreže da ne čine dovoljno kad je riječ o takvim sadržajima.

“Čim sam saznala za ovo, odmah sam kontaktirala Twitter da to skinu”, rekla je i dodala da su se snimke nastavile dijeliti čak i nakon što je kontaktirala Twitter. Objasnila je kako društvene mreže tome nisu dorasle te da ih zbog toga i zloupotrebljavaju.

Poručila je i da je francuska vlada poduzela korake da i samo dijeljenje takvih sadržaja bude kažnjivo.

Iz Twittera poručili da imaju nultu toleranciju na takve sadržaje

Iz Twittera su poručili da dijeljenje prijetnji i nasilja te objektifikacija ljudi na seksualno eksplicitan način predstavlja kršenje njihovih pravila. Dodali su i da imaju nultu toleranciju na takve sadržaje te da poduzimaju akcije čim saznaju da ih netko dijeli.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.