Uhićena šefica Hamaga sređivala posao ujaku, razotkrile ih poruke u mobitelu

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

VODITELJICA iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) uhićena je jutros po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja, neslužbeno, zbog sumnje da je namještala milijun kuna vrijedan natječaj tvrtki svog rođaka.

Kako doznaje Index, članica HDZ-a Magdalena Dovečer je kao zaposlenica HAMAG-BICRO-a i voditeljica službe za koordinaciju namještala natječaj za svog rođaka Tihomira Pajića, koji je vlasnik obrta Studio P.

Radilo se o iznosu od oko milijun kuna, koliko mu je trebalo biti isplaćeno za izradu promotivnih materijala. Cijela suma financirana je iz europskih fondova. Istražitelji su, kako neslužbeno doznaje Telegram, u mobitelu Magdalene Dovečer pronašli ključne dokaze o namještanju natječaja.

Što su otkrile poruke?

Telegram piše da su iz poruka voditeljice Hamagovih projekata istražitelji utvrdili da je krajem 2020., dakle, uoči raspisivanja ovog natječaja 4. siječnja 2021., kontaktirala jednu osobu koja je trebala pomoći njezinom ujaku u izradi promotivnih materijala.

Utvrdili su da je Magdalena Dovečer prema podacima s web stranice Studija P kreirala Hamagov natječaj. Naime, sumnja se da je navela upravo uvjete koji su odgovarali ponudi obrta njezinog ujaka te osobe s kojom se udružio za ovaj posao.

Nakon što je stiglo više prijava Magdalena Dovečer ih je, prema tvrdnjama istražitelja, osobno ocjenjivala. Kako proizlazi iz prijave, isključila je sve tvrtke i obrte osim obrta Studio P.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.