Uhićena sutkinja Maja Šupe uskoro izlazi na slobodu?

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

VIJEĆE splitskog Županijskog suda odbilo je žalbe obrane osumnjičenih u aferi sa šibenskom sutkinjom Majom Šupe, poznatom po oslobađajućoj presudi za Tomislava Horvatinčića.

Vijeće je prihvatilo USKOK-ovu žalbu te tako odredilo istražni zatvor poduzetniku iz Zagreba Blažu Petroviću da ne bi ponovio kazneno djelo. Sudac istrage Ivica Botica Petroviću je nakon privođenja odredio zatvor da ne može utjecati na svjedoke. Za Šupe i šibenskog odvjetnika Branimira Zmijanovića pritvor je određen i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. 

Kako navodi Dalmatinski portal, sudac Botica nije vidio kako bi Petrović mogao ponoviti djelo jer je po kaznenoj evidenciji neosuđivan, a predmet ovog kaznenog postupka je događaj star devet godina. No, Vijeće je zauzelo drugačiji stav od suca istrage.

Šupe bi mogla uskoro izaći na slobodu?

Početkom mjeseca Šupe, Petrović i Zmijanović su privedeni zbog sumnje da je Šupe za 15.000 eura mita donijela oslobađajuću presudu za Petrovića. Viši sud je potvrdio presudu, a USKOK sumnja da je dio mita isplaćen majci sutkinje Šupe kao kapara za zemljište. Odvjetnik Zmijanović je sastavio predugovor.

Dalmatinski portal piše da je USKOK u međuvremenu saslušao sve svjedoke pa da zbog toga "otpada" pritvorski prijedlog te da bi zato Šupe i Zmijanović uskoro mogli izaći iz splitskog zatvora. Njih dvoje su već suspendirani zbog odlaska u pritvor, ali u slučaju da šef šibenskog suda i Odvjetnička komora donesu rješenje o suspenziji zbog kaznenog postupka, Šupe i odvjetnik Zmijanović bi trebali izaći na slobodu. Portal navodi da oni ne mogu počiniti kazneno djelo ako ne sude i ne zastupaju.

USKOK-ovo rješenje o pokretanju istrage je postalo pravomoćno, što znači da je kazneni postupak službeno započeo. Obrana se uopće nije žalila, a Dalmatinski portal piše da je to vjerojatno tako jer su procijenili da bi njihovi klijenti u ovom slučaju uskoro mogli na slobodu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.